Magyar Tanfolyam - Budapest

Alexander & Co. Kft.

A képzések fő támogatója az Alexander & Co. Kft

Magyar Tanfolyam - Budapest

2018. évi Magyar Borismereti Képzés - Budapest

2018. május 8-án indul Budapesten képzésünk a magyar borokról. A képzés időtartama három hét, heti két alkalom, szerdai napokon.

 

 


 Helyszín:

 

Champion Wines Bár
Budapest, 1061 Jókai tér 6.


A képzés időpontjai:


I. Előadás - máus 8.

  • 17:00 - 21:00
  • BEVEZETŐ A BOROK VILÁGÁBA
    • Borkoóstolás Alapismeretei
    • Borbírálat lépései, borok elemzése
    • Magyarország borvidékei
    • Borkategóriák, Hungaricumok, Termékismeret
    • Kóstolás, elemzés, bírálat

 

II. Előadás -május 9.

  • 17:00 - 21:00
  • A FEHÉRSZŐLŐ FAJTÁI
    • Magyar és világfajták
    • Fehérbor készítésének technológiája
    • Minőségi elvárások, borbetegségek
    • Kóstolás, elemzés, bírálat

 

III. Előadás - május 15.

  • 16:00 -20:00
  • A PEZSGŐ TÖRTÉNETE ÉS KÉSZÍTÉSE
    • Szakmai látogatás a Törley pezsgőgyárban
    • A pezsgő története, készítése, fajtái
    • Champagne, habzóbor, Gyöngyözőbor
    • Szervírozási mód
    • Kóstolás, elemzés, bírálat
    • Helyszín: XXII. ker. Budafok, Anka utca 5-7.

 

IV. Előadás - május 16.

  • 17:00 - 21:00
  • A KÉKSZŐLŐ FAJTÁI
    • A bor és egészség a mai tudomány szemével
    • Vörösbor szőlőfajtái
    • Vörösbor készítésének technológiája
    • Vörösborok csoportosítása és szempontjai, a siller és a rozé
    • Kóstolás, elemzés, bírálat

 

V. Előadás - május 22.

  • 17:00- 21:00
  • TOKAJI BORVIDÉK
    • Tokaji borvidék bedmutatása
    • Tokaji borok készítése, fajtái, évjáratai
    • Tokaji borkülönlegességek
    • Kóstolás, elemzés, bírálat

 

VI. Előadás - május 23.

  • 17:00 - 21:00
  • PÁLINKA, MINT HUNGARICUM, GYAKORLATI OKTATÁS
    • Pálinka készítse, fajtái, fajtái, szervírozási módja
    • Betekintés a magyar és nemzetközi gasztronómiába
    • A borok kiszerelése és felszolgálása
    • Borok és ételek párosítása
    • Pohárismeret
    • Kóstolás, elemzés, vizsgálat

 

Záróvizsga - május 30.

  • 17:00 - 
  • VIZSGA
    • Elmélet
    • Gyakorlat

A tanfolyam ára:
90 000 Ft

(részletfizetés lehetséges)
Az ár tartalmazza az oktatási díjat, a kóstolandó borokat, italokat, a látogatást a Törley pezsgőgyárban, az oktatási segédjegyzetet és a vizsgadíjat.

 

A tanfolyam kezdete:
2018. május 8.

A tanfolyamra a hallgatók 30 000Ft befizetésével regisztrálhatják magukat.

 


Előadóink

Dr. Botos Ernő - A Borkép Magazin Főszerkesztője, Címzetes Egyetemi Tanár

Dr Sárkány Péter - Borász, Nemzetközi Borbíráló, A Magyar Élelmezésipari Tudományos Egyesület Borászati Szakosztályának Elnöke

Dr. Hajdú Edit - A Kecskeméti Szőlészeti És Borászati Kutatóintézet Tudományos Főmunkatársa

Hollandi Gábor - Head Sommelier, A Boygó Hollandi Borismereti Képzés Tulajdonosa 

Képzéseink

Képzéseink ország- és most már büszkén mondhatom- Európa-szerte folyamatosan indulnak. Aktuális és induló képzéseinkről jelenleg az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
e-mail címen tud érdeklődni.
A jövőben oldalunkra is folyamatosan felkerülnek aktuális képzéseink időpontjai és helyszínei.

támogatónk

Alexander & Co. Kft.

A képzések fő támogatója az Alexander & Co. Kft